Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
30 août 2010 1 30 /08 /août /2010 12:00

http://www.jazzenzo.nl/images/cd_floris_and_yuri_honing.jpg

http://www.yurihoning.com

http://www.myspace.com/yurihoningandfloris

Origine du Groupe : Nederland
Style : New Jazz
Sortie : 2009

Meest opvallende aan het nieuwste project van Yuri Honing is de wijze van opname. Producent Floris Klinkert pikte voor hem inspirerende elementen uit het oeuvre van de saxofonist waarover nieuwe solo’s over werden geblazen. Na wederom wat geknip en geplak ging Floris aan de slag met Nederlandse zangers, creëerde een nieuwe basis en het was vervolgens aan Honing om voor de laatste keer saxpartijen aan toe te voegen. Resultaat is een gevarieerde frisse plaat met enkele tracks die zomaar uitgebracht kunnen worden op single.

De pop ontstaat niet alleen door de vocale inbreng van onder andere Janne Schra (Room Eleven), Sarah Bettens (K’s Choice) en Lilian Vieira (Zuco 103). Ook de sfeer, eenvoudige patronen en voornamelijk de glasheldere productie maken het album bijzonder strak. Met een randje gelukkig. Vuige beats in onder andere ‘Wasted’ (Bettens) en ‘Remember’ (Vieira) komen heerlijk tot uitdrukking. Fijne liedjes met een hoog D.O.X. Records gehalte zoals ‘Headringer’s Ball’ (Leine) zijn vrolijk en ongecompliceerd.

Honing zelf blijft opvallend op de achtergrond. Een wat kitchy solo’tje of intermezzo hier en daar; soms een dienende rol bij vocalen. Helemaal geen gek gevolg als je kijkt naar het proces van opnames. ‘Phase Five’ is een resultaat van eerdere praktijken van de actieve saxofonist. Waaruit kan worden geconcludeerd dat het idioom en de ideëen van Honing bijzonder redbaar zijn.

by jazzenzo.nl
permalink


Tracklist :
1. Fingers Crossed
2. Swallow
3. Wasted
4. Interlude 1
5. Headringer's Ball
6. Spin and Return
7. The Girl
8. Stay
9. Early Riser
10. Interlude 2
11. Remember
12. Y.U.R.I.FLO.R.IS

 

mp3

Tell a Friend

Partager cet article
Repost0

commentaires